Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ !!!

Δεκτή έκανε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής νεώτερη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, σύμφωνα με την οποία τα γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του ν. 27/1975 δεν υπόκεινται σε τέλος επιτηδεύματος !!! Το 2013 είχε εκδοθεί μια εντελώς αντίθετη γνωμοδότηση από το ΝΣΚ, η οποία είχε γίνει δεκτή από την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλά η αποδοχή της ανακλήθηκε το 2016 κατόπιν πιέσεων των εφοπλιστών !!!

Tην oριστική απαλλαγή των εφοπλιστών από το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος για 
τις χρήσεις από το 2014 και μετά πέτυχαν, τελικά, το υπουργείο Οικονομικών και η λειτουργούσα μέχρι το τέλος του 2016 Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με μια σειρά μεθοδεύσεων και σκόπιμων παραλείψεών τους. 

Εταιρίες εκμετάλλευσης πλοίων που ανήκουν σε οικονομικά ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα δηλώνουν και φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, πίεσαν τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της Γ.Γ.Δ.Ε. της περιόδου 2012-2016 προκειμένου να γλιτώσουν από την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος το οποίο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως για κάθε επιχείρηση που έχει τη μορφή νομικού προσώπου! Και τελικά κατάφεραν να απαλλαγούν την πληρωμή του.... χιλιάρικου, καθώς το αίτημά τους εισακούσθηκε!

ΠΗΓΗ: kinima-ypervasi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΙΣΧΟΣ: Βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα.... Και όμως το εγκατέλειψαν !!!!

Αγορακι 10 ετων σε Gay parade...??? Που το πάτε ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ???

Στα δικαστήρια μια φτωχή οικογένεια που ζούσε μέσα σε σπηλιά γιατί ήταν... αυθαίρετη!!!!

ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!(Α...πα...πα...)