Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευρωπαϊκός Ολοκληρωτισμός-Το μεγάλο σχέδιο του Δρ. Σόιμπλε.


Η ηγεσία της Ευρωζώνης δεν έστειλε τανκς στους δρόμους της Αθήνας, αλλά ποιος χρειάζεται τανκς όταν έχεις τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζών μιας χώρας; Ως Ευρωπαία, ντρέπομαι για ό,τι έγινε. Η Ευρωζώνη έχει προχωρήσει αρκετά βήματα πιο κοντά στον ολοκληρωτισμό.
Η Ελλάδα άξιζε την ταπείνωση της ως αντάλλαγμα της «Ελληνικής Άνοιξης»” –  αναφερόμενος στην Άνοιξη της Πράγας το 1968, που τελείωσε όταν η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία.
Πίτερ Καζιμίρ, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας.-2014

Η άτακτη έξοδος από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί πια ορατό κίνδυνο. Ωστόσο, καθώς η πιθανότητα εξόδου κάποιων κρατών από το Ευρώ είναι πια αποδεκτή, ο μόνιμος κίνδυνος υπερτίμησης του περιφερειακού χρέους και της αύξησης των επιτοκίων των χωρών αυτών είναι μάλλον αναπόφευκτος. Και αυτό εξυπηρετεί πολύ καλά τους σκοπούς του Dr. Schaeuble.
Ασκεί πιέσεις στα ελλειμματικά κράτη, καθιστώντας την ανάκαμψη τους πιο αβέβαιη, την δημοσιονομική τους θέση πιο εύθραυστη και την πολιτική τους κατάσταση περισσότερο εύφλεκτη. Αν επιχειρήσουν να δραπευτεύσουν από τον γερμανικό κλοιό, οι τράπεζες τους θα καταρρεύσουν όπως οι ελληνικές, καταστρέφοντας τις οικονομίες τους και  αυξάνοντας το χρέος τους σε μη βιώσιμα επίπεδα. Εάν ο Δρ. Σόιμπλε κατορθώσει να θέσει το σχέδιο του σε ισχύ, θα δημιουργήσει μια γερμανική ηγεμονία με υποτελή κράτη».
Εφημερίδας Deutsche Wirschaft Nachrichten-2015 

«Το πρόγραμμα που τελικά συμφωνήθηκε δεν είναι βιώσιμο και όλοι το ξέρουν. Έχει ευρέως δεχθεί κριτικές, όχι μόνο από αριστερόφρονες οικονομολόγους, αλλά ακόμα και από την ίδια τη Wall Street.
Περιοδικο Forbes-2015

«Η ταπείνωση της Ελλάδα κατά τη σύνοδο κορυφής δεν ήταν ένα ατύχημα».
Είναι μέρος του προγράμματος που επιδιώκει από καιρό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο ίδιος θεωρεί ότι η ΕΕ στη σημερινή της μορφή είναι μη-λειτουργική. Δεσμεύεται λοιπόν να δημιουργήσει μια κλειστή πολιτική ένωση. Αυτό είναι δυνατό μόνο με επιλεγμένες χώρες. Στο τέλος θα φανεί ποιες απ’ αυτές ταιριάζουν με τη Γερμανία και ποιες όχι. Θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη - μέλη. Ο κύβος ερρίφθη. Αμετάκλητα».
Εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten-2015

ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ :]https://exarxhs.blogspot.gr/2015/07/blog-post_21.html








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΙΣΧΟΣ: Βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα.... Και όμως το εγκατέλειψαν !!!!

Αγορακι 10 ετων σε Gay parade...??? Που το πάτε ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ???

Στα δικαστήρια μια φτωχή οικογένεια που ζούσε μέσα σε σπηλιά γιατί ήταν... αυθαίρετη!!!!

ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!(Α...πα...πα...)