Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

glk
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκονται από τις 10:00 το πρωί τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με βασικό αντικείμενο τη συλλογή στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται πηγές του ΥΠΟΙΚ, καθ” όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα λειτουργούν  αρκετές ομάδες εργασίας, που θα αφορούν στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων (toolkit ΟΟΣΑ), κ.α.
Χθες, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις «θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. Προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τέλος» τόνισε.
El Mundo:  Στην Αθήνα ξανά οι άνδρες με τα μαύρα – Στο βάθος νέο δάνειο «γέφυρα»
Την ίδια ώρα, σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει ότι οι πρώτες επαφές των δύο πλευρών θα είναι προκαταρκτικές, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν από τις 20 Αυγούστου, όταν η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει προς την ΕΚΤ το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ, μια υποχρέωσή της στην οποία, όπως σημειώνεται, δύσκολα θα ανταποκριθεί χωρίς βοήθεια.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα οι διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι θα είναι περίπλοκες, με κοινοτικές πηγές να αμφιβάλλουν ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα μέσα του Αυγούστου και τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει ένα ακόμη δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί ώστε να αποπληρώσει το ποσό στην ΕΚΤ.
H ισπανική εφημερίδα επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνεται ότι η κυβέρνηση και η Κομισιόν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη επιβολής νέων μέτρων μέχρι την υπογραφή μιας συμφωνίας, ωστόσο υπάρχουν αρκετές χώρες στην Ε.Ε. που αρνούνται να συμφωνήσουν με αυτή τη θέση. ΠΗΓΗ:http://www.aixmi.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΙΣΧΟΣ: Βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα.... Και όμως το εγκατέλειψαν !!!!

Αγορακι 10 ετων σε Gay parade...??? Που το πάτε ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ???

Στα δικαστήρια μια φτωχή οικογένεια που ζούσε μέσα σε σπηλιά γιατί ήταν... αυθαίρετη!!!!

ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!(Α...πα...πα...)