Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αντίμνημονιακή πολιτική...Όνειρο ήταν, και πάει...

Κειμενο Eurogroup:
"Υπό αυτό το φως καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν στενά με τους ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό τοΠΛΑΊΣΙΟ, υπενθυμίζουμε την
ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό του ρόλο."

Συνεπώς οι "θεσμοί" είναι η ίδια τρόικα που ήταν και πριν. . Καμιά αλλαγή. 
Ισχύει ότι ίσχυε από την εποχή του 1ου μνημονίου.

Και συνεχίζει το κείμενο: "Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη σθεναρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αποσκοπεί στην διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της προαγωγής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας."
Εδώ πρέπει να προσέξετε τρία συγκεκριμένα πράγματα:

Πρώτο: Υπήρξε "σθεναρή δέσμευση" της ελληνικής πλευράς σε "μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων". Τι εννοεί εδώ "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις"; Το τι εννοούν οι δανειστές το ξέρουμε. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, άνοιγμα των αγορών, κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος, κοκ. Μ' αυτές τις "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" υπόσχονται εδώ και χρόνια ότι θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το αποτέλεσμα; Τζίφος. Από το κακό στο χειρότερο.

Δεύτερο: Η "ισχυρή δέσμευση" της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει και το εξής καταπληκτικό: "τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της προαγωγής της κοινωνικής δικαιοσύνης." Πώς είναι δυνατόν να συμβιβαστεί το ένα με το άλλο; Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη όταν "η διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα" εξαρτάται από το πώς θα συνεχίσει η διόγκωση των τραπεζών βασισμένη στην κερδοσκοπία με τα χρέη, ιδιωτικά και κρατικά; Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει σταθερότητα και ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, αν οι συστημικές τράπεζες δεν χρεοκοπήσουν και συνεχίσουν να χρεοκοπούν ιδιώτες και κράτη;

Τρίτο: Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα. Τι έχει καθυστερήσει να εφαρμοστεί; Η απαίτηση της τρόικας για νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να απελευθερωθούν οι πληστειριασμοί σε βάρος των πολιτών. Η μαζική εκποίηση της περιουσίας όσων αδυνατούν να πληρώσουν τους δημευτικούς φόρους. Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, υγείας και παιδείας προκειμένου, υποτίθεται, να γίνει πιο "αποτελεσματικός" ο δημόσιος τομέας.
Θυμηθείτε τον κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη που ανακάλυψαν το μεγαλείο της "εργαλειοθήκης" του ΟΟΣΑ, δηλαδή των μεταρρυθμίσεων απορύθμισης και ιδιωτικοποίησης που πλασάρει εδώ και χρόνια ο Γκουρία στις χώρες υπό χρεοκοπία. Να τι έλεγε οΠ. Καμμένος για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ στη συνεδρίαση της Βουλής, 30/3/2014: "Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έρχονται σήμερα με την εργαλειοθήκη του ο ΟΟΣΑ. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακούνε ότι ήλθαν εδώ να φέρουν τα εργαλεία. Ποια είναι τα εργαλεία; Τα εργαλεία είναι αυτά τα οποία έχουν την υπογραφή του ΟΟΣΑ, αλλά που έχει συντάξει ο ΙΟΒΕ. Εκείνος ο οργανισμός, δηλαδή, στον οποίο προϊστάμενος ήταν ο σημερινός Υπουργός των Οικονομικών... Οι ίδιοι μηχανισμοί, τα ίδια εργαλεία, οι ίδιες εργαλειοθήκες στην πλάτη του λαού. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ουσιαστικά σήμερα έρχονται να τακτοποιηθούν;"

Ανάλογα έλεγαν και οι του ΣΥΡΙΖΑ τότε, αλλά δεν χρειάστηκε παρά μια συνάντηση του νεοφερόμενου πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Άνχελ Γκουρία ΓΓ του ΟΟΣΑ στις 11/2/2015, για να ανακαλύψουν όλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, την δήθεν αναπτυξιακή δυναμική των προτάσεων του οργανισμού. Βλέπετε έχουμε πολύ μεγάλη παράδοση στην κυβίστιση των πολιτικών. Άθλημα υπεράνω διαχωριστικών γραμμών αριστεράς-δεξιάς.

Και για να είναι σίγουροι οι ξένοι δανειστές ότι όλα αυτά θα γίνουν κατά πώς θέλουν και στα χρονοδιαγράμματα που θέλουν, τι έβαλαν την ελληνική πλευρά να υπογράψει; Ότι "οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας." Τι σημαίνει "παροχή τεχνικής βοήθειας"; Σημαίνει ότι η "ομάδα κρούσης" Ράιχενμπαχ, δηλαδή οι επίτροποι που κατσικώθηκαν στα υπουργεία και ανέλαβαν τα ινία σ' όλους τους ζωτικούς κόμβους του κράτους προκειμένου επίσημα να παράσχουν "τεχνική βοήθεια", θα παραμείνουν για να επιβλέπουν κυβέρνηση και διοίκηση.
ΠΗΓΗ:dimitriskazakis.blogspot

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΙΣΧΟΣ: Βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα.... Και όμως το εγκατέλειψαν !!!!

Αγορακι 10 ετων σε Gay parade...??? Που το πάτε ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ???

Στα δικαστήρια μια φτωχή οικογένεια που ζούσε μέσα σε σπηλιά γιατί ήταν... αυθαίρετη!!!!

ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!(Α...πα...πα...)