Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο βρώμικος κόσμος του Βατικανού,- Βιομηχανία πολεμικού υλικού,αποθέματα χρυσού,τράπεζες...

Η περιουσία του Βατικανού και των ιδρυμάτων που ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς, παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν. 


Η άκρα μυστικότητα και η μεσαιωνική νοοτροπία που επικρατούν στο Βατικανό ελάχιστα αφήνουν να διαρρεύσουν προς τους κοινούς θνητούς για την αξία της περιουσίας του. Οι μάνατζερ που έχει προσλάβει η η καθολική εκκλησία, που είναι από τους καλύτερους που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά εργασίας, γνωρίζουν ένα μόνο κομμάτι (αυτό που διαχειρίζονται), ενώ δεν έχουν προσπέλαση στα αρχεία των άλλες οικονομικών δραστηριοτήτων της εκκλησιαστικής αυτοκρατορίας. Μόνο ο Πάπας και ο οικονομικός του σύμβουλος (υπουργός Οικονομικών της αγίας έδρας είναι η επίσημη ονομασία του) γνωρίζουν το μέγεθος των κεφαλαίων που διαχειρίζεται το Βατικανό. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της αναδιάρθρωσης των επενδύσεων του. έγιναν γνωστά μόνο ορισμένα στοιχεία. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Αγία Έδρα κατάφερε να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια από τις επενδύσεις της σε βιομηχανίες πολεμικού υλικού, κυρίως στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα της σε χρυσό, τα οποία βρισκόντουσαν στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, ξεπερνούσαν τα αποθέματα της Γαλλίας και της Ισπανίας μαζί. Η δεκαετία του ’60 ήταν, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η χρυσή δεκαετία της ανοικοδόμησης στην Ιταλία. Στη Ρώμη η γη ήταν δυσεύρετη, αφού πάνω από το 40% ανήκε σ’ έναν και μόνο ιδιοκτήτη, που δεν είχε πρόθεση να πουλήσει ούτε ένα τετραγωνικό μετρό από τα πολύτιμαοικόπεδα-φιλέτα του. Άλλωστε, από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστικές εταιρίες που έλεγχαν την τεράστια ανοικοδόμηση της Ιταλίας βρίσκονταν στην ιδιοκτησία τον ισχυρών της Σικελίας, δηλαδή της Μαφίας. Κάποια στιγμή, όταν οι τιμές είχαν εκτοξευθεί στα ύψη, ο μεγάλος ιδιοκτήτης που λεγόταν Βατικανό άρχισε να ξεπουλά. Η εντολή είχε έρθει από ψηλά, πολύ ψηλά, από τον Παπα της Ρώμης. Σε πέντε μόλις χρονιά, το Βατικανό εκποίησε το 60% της ακίνητης περιουσίας του στη Ρώμη και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας. Στα ταμεία της Αγίας Έδρας εισέρρευσαν τεράστια ποσά. Κτηματομεσίτες στην αιώνια πόλη κάνουν λόγο για πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα κεφάλαιά της, τα οποία επενδύονται από ένα περίπλοκο ιστό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτωνπου εδρεύουν στην Ελβετία, το Σικάγο, το Νασάου, τις Μπαχάμες, το Λίχτενσταϊν και το Λουξεμβούργο, κάνουν το Βατικανό πρωταγωνιστή στις οικονομικές εξελίξεις παγκοσμίως. Στα γραφεία της τράπεζας του Βατικανού IOR, έχουν συγκεντρωθεί μερικοί από τους ικανότερους μάνατζερ, με μοναδικό σκοπό να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την κολοσσιαία περιουσία του. Οι «τραπεζίτες του Θεού» όπως τους αποκαλούν οι συνάδελφοί τους στο Λονδίνο, την Νέα Υόρκη και το Τόκιο, δίνουν πολλές φορές την κατεύθυνση στην οποία   θα κινηθούν την επόμενη ημέρα οι χρηματαγορές του πλανήτη. Σύμφωνα με ανώτατο τραπεζικό στέλεχος στο Μιλάνο, στην τράπεζα του Βατικανού αυτή την στιγμή είναι κατατεθειμένα πάνω από δέκα δισεκατομμύρια δολάρια. Κάθε χρόνο η Καθολική εκκλησία εισπράττει από τις φιλανθρωπικές και επιχειρηματικές της δραστηριότητες περίπου 3 δις. δολάρια, μόνο στις ΗΠΑ. Ένα μέρος από αυτά επανεπενδύεται σε ομόλογα και μετοχές στις ΗΠΑ και ένα μέρος κατατίθεται κατευθείαν στην τράπεζα του Βατικανού. Στις ΗΠΑ, η καθολική εκκλησία ανήκει στο περιβόητο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων (Billionaire Club of America).
Τα έσοδά της δεν θεωρούνται «ιερή περιουσία» και έτσι (ακόμη ένα παράδοξο) δεν υπόκεινται σε εσωτερικούς οικονομικούς ελέγχους του κράτους του Βατικανού. Αντίθετα, λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς το οποίο ισχύει για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας. Στην πάροδο του χρόνου, ωστόσο, η τράπεζα δεν περιορίστηκε στο φιλανθρωπικό της έργο και έχει εμπλακεί και σε σοβαρά οικονομικά και όχι μόνο… σκάνδαλα
ΠΗΓΗ:http://eagainst.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΙΣΧΟΣ: Βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα.... Και όμως το εγκατέλειψαν !!!!

Αγορακι 10 ετων σε Gay parade...??? Που το πάτε ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ???

Στα δικαστήρια μια φτωχή οικογένεια που ζούσε μέσα σε σπηλιά γιατί ήταν... αυθαίρετη!!!!

ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!(Α...πα...πα...)