Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεταρρύθμιση η Τιμωρία ...

Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ):
«Κλειδί» για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας,οι μεταρρυθμίσεις.
 Η επιτυχία του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του στην πράξη. 

Τι είναι όμως οι μεταρρυθμίσεις? 

Και ποιον ωφελούν τελικά?

Μεταρρύθμιση δεν είναι να διαλύονται οι δημόσιες δομές ή να καταρρέουν οι διπλά και τρίδιπλα χρεωμένες υποδομές, με ταυτόχρονη αύξηση των φόρων και του απρόσκοπτου πλουτισμού των γνωστών και μη εξαιρετέων κρατικοδίαιτων εργολάβων. Μεταρρύθμιση θα ήταν η φορολογία με στοιχεία ανταποδοτικότητας, συνταγματικής νομιμότητας και κοινωνικής λογικής. Μεταρρύθμιση θα ήταν η πάταξη της διαφθοράς, του παρασιτισμού και όλων εκείνων των αναίσχυντων και καιροσκοπικών πρακτικών διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που αναπαρήγαγε αδιάφορα ετούτο το βορβορώδες σύστημα που μας έφερε εδώ που μας έχει φέρει. 

Μεταρρύθμιση δεν είναι να πουλάνε οι τραπεζίτες τις απαιτήσεις των τραπεζών δημόσιας ιδιοκτησίας που εκμεταλλεύονται, στα 30 λεπτά του ευρώ στους ίδιους τους χρεώστες τους. Ούτε είναι μεταρρύθμιση να χρεώνονται οι ζημιές τέτοιων άνομων πράξεων στον ανύποπτο φορολογούμενο ραγιά και στα παιδιά του και στα εγγόνια του και στα δισέγγονά του. Μεταρρύθμιση θα ήταν να ελεγχθούν εκείνοι που εκχώρησαν τέτοια δάνεια με ανεπαρκείς εγγυήσεις και οι άλλοι που επένδυσαν τον δανεικό και δημόσιο πλούτο αλλού από εκεί που υποσχέθηκαν συμβατικά ή ακόμα χειρότερα τον μετέφεραν παράνομα στο εξωτερικό ή τρισχειρότερα τον τοποθέτησαν σε περίτεχνα και εξόχως αποδοτικά χρηματοοικονομικά προϊόντα, δια μέσου των δαιδαλωδών αλλά ανιχνεύσιμων διαδρόμων του χρήματος, δηλώνοντας ταυτόχρονα και δολίως πτωχοί.
Μεταρρύθμιση δεν είναι να αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι κατανάλωσης μιας καθημαγμένης κοινωνίας που έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησής της, για  να εξυπηρετείτε ένα χρέος που είναι ανεξέλεγκτο και αβίωτο. Μεταρρύθμιση θα ήταν να ελεγχθούν αυτοί που το δημιούργησαν, αυτό το ειδεχθές χρέος.

Μεταρρύθμιση δεν είναι να πεθαίνουν, επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην φαρμακευτική τους αγωγή, οι ασθενείς. Μεταρρύθμιση θα ήταν να παταχθεί η αισχροκέρδεια και οι δόλιες πρακτικές των εισαγωγέων φαρμάκων που πλουτίζουν αδικαιολόγητα και αφορολόγητα. Ακόμα σημαντικότερη μεταρρύθμιση, θα ήταν  να παράγονται στην Ελλάδα τα ινδικά ή τα πακιστανικά γενόσημα φάρμακα που με τριγωνικές συναλλαγές και άλλα κόλπα ανομολόγητα, φθάνουν πανάκριβα στον πάγκο του ελληνικού φαρμακείου.

Μεταρρύθμιση, δεν είναι να υπολειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, για να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα, στέλνοντας ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο της χρεοκοπίας, τα ασφαλιστικά ταμεία. Μεταρρύθμιση θα ήταν η χρηστή διοίκηση και η εγγύηση ότι κανείς ανασφάλιστος δεν θα πεθαίνει στον δρόμο, κάνοντας την κοινωνία μας να μοιάζει με ζούγκλα χωρίς τον Ταρζάν.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΙΣΧΟΣ: Βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα.... Και όμως το εγκατέλειψαν !!!!

Αγορακι 10 ετων σε Gay parade...??? Που το πάτε ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ???

Στα δικαστήρια μια φτωχή οικογένεια που ζούσε μέσα σε σπηλιά γιατί ήταν... αυθαίρετη!!!!

ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!(Α...πα...πα...)